Zloty Tur 2008: John Brzenk – legenda continuă

Cel mai important turneu de skandenberg pentru profesionisti, Cupa Mondială Nemiroff Zloty Tur, a ajuns iată la editia a IX-a. Organizatorul, PAL (Professional Armwrestling League – Liga Profesionistă de Skandenberg), face an de an în Polonia, la Varsovia, un spectacol de zile mari.

În acest an, concursul a fost programat ceva mai devreme decât de obicei, la începutul lunii noiembrie, motiv pentru care anumiti sportivi ce concurează si la amatori nu au luat startul, considerând insuficient timpul de refacere rămas până la CM 2008 ce va avea loc în Canada, în decembrie. Astfel, au lipsit nume grele ca fratii Babayev, Arsen Liliev, Ion Oncescu, Andrey Pushkar, Farid Usmanov, însă show-ul a fost completat în schimb de alti protagonisti de top, începând cu John Brzenk si încheind cu noua senzatie, rusul de 150 de kg, Denis Cyplenkov.

Participarea a fost numeroasă ca de obicei, aproape 100 de concurenti din 18 tări.

România a avut doar doi reprezentanti la masă: Sabin Ahile Bădulescu si Ioan Ursul Puscasu.
La bratul stâng, Bădulescu a concurat la categoria 95 kg, unde a ocupat locul 8, mai slab decât anul trecut când s-a clasat în primii 6. Categoria a fost foarte tare, s-a impus surprinzător, neînvins, polonezul Lucjan Fudala în fata lui John Brzenk.

Câstigătorul categoriei grele si al celei Open la acest brat a fost uriasul rus Denis Cyplenkov, de neclintit. Acest sportiv, cu brate de 60 cm, provenit din circuitul Strongest Man, a fost însotit de o numeroasă galerie si s-a aflat în centrul atentiei pe toată perioada competitiei, fiind vânat pentru poze si autografe mai ceva ca Brzenk.

A doua zi, la bratul drept, Bădulescu s-a concentrat mai bine si a ocupat locul 5, un rezultat de exceptie pentru el, într-o categorie dominată de americani.

La grei, Puscasu a fost foarte aproape de a furniza surpriza categoriei, multiplul campion mondial, ucraineanul Semerenko, depăsindu-l pe român după un meci controversat, în care se pare că arbitrii s-au cam pripit. Oricum Ursul s-a luptat exemplar si merita un loc în primii 6, după părerea mea. Rusul Cyplenkov s-a impus cu usurintă si la acest brat.

În cel mai interesant moment al serii, Open bratul drept, americanul John Brzenk, cântărind doar 92 de kg, a arătat tuturor de ce reprezintă o legendă vie în acest sport. El s-a impus incontestabil, după o adevărată demonstratie de tehnică, ridicând sala în picioare după ce l-a învins, de două ori chiar, pe monstrul Cyplenkov, unul dintre meciuri fiind câstigat în strap, unde se stie că de obicei cel mai greu dintre sportivi are avantaj!
Mi s-a acordat din nou încrederea de a arbitra la acest cel mai înalt nivel si vă asigur că nu e deloc usor, presiunea fiind fantastică, la fel de greu ca si a încerca să aranjezi la masă, în pozitie corectă de start, sportivi de 120-130 de kg.

Spectacolul sportiv, de exceptie, a fost transmis în direct la TV în 5 tări.


Dragos Corcoveanu

Secretar-general

Asociatia Română de Skandenberg, Brat de Fier

 

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts