Iron Man în Canada (EVZ.ro, 23 Noiembrie 2008)

Adi Dobre

Ca să-si apere cele două titluri mondiale cucerite anul trecut, în Bulgaria, campionul de la skandenberg, Ion Oncescu, s-a antrenat cu robotii.

Sportivul Ion Iron Oncescu, considerat unul dintre cei mai puternici români, va pleca la sfârsitul săptămânii viitoare în Canada, pentru a-si apăra cele două titluri mondiale la skandenberg cucerite anul trecut, la Veliko Târnovo, în Bulgaria. Competiţia va fi găzduită de localitatea canadiană Kelowna si se va desfăsura în perioada 29 noiembrie – 7 decembrie.

Hotărât să impresioneze America, Oncescu si-a propus chiar să urce în greutate până la 100 de kilograme (la precedentele concursuri avea 90), aceasta fiind, dacă nu cea mai importantă, cu siguranţă cea mai spectaculoasă categorie din skandenberg. Pe lângă Iron Oncescu, în Canada vor mai face deplasarea Victor Barbu si fostul campion Dragos Corcoveanu, acum unul dintre cei mai buni arbitri din lume.

A filmat pentru Discovery Channel

Ion Oncescu a îmbinat în ultimele luni utilul cu plăcutul. Campionul a fost solicitat de celebrul canal de televiziune Discovery pentru a se lăsa filmat în timpul antrenamentelor.

În acest moment mai sunt câteva secvenţe de tras si apoi va începe montarea filmului,
ne-a precizat Oncescu. Pentru Mondialele din Canada, Oncescu si-a început pregătirea acum trei luni. S-a lovit însă de un inconvenient major: lipsa unor parteneri de antrenament pe mă- sura valorii sale. Sedintele mele de pregătire la masa de skandenberg durează si câte 2-3 ore. E greu să găsesti sportivi care să facă fată acestui ritm. Am câteodată si 10-15 parteneri, cu care fac meciuri prin rotaţie, pentru că adversarii obosesc si au nevoie de timp pentru a-si reface energia din muschi. Eu, având un tip de rezistenţă mai ciudat, devin mai puternic pe măsură ce trece timpul si mă încălzesc, ne-a mărturisit Iron Oncescu.

Sătul de antrenamentele traditionale, Oncescu a apelat în cele din urmă la un robot, care-i tine acum loc de partener de antrenament!

Lupta pentru putere

În actuala criză financiară mondială, cei trei români care vor face deplasarea în Canada au făcut eforturi supraomenesti pentru a face rost de banii necesari deplasării, aproximativ 10.000 de euro. Salvarea a venit de la Wind Expert, o companie de consultantă pentru energie regenerabilă!

La ediţia din acest an a Mondialelor de skandenberg, Europa vrea să dea lovitura peste Ocean nu doar la nivel sportiv, ci si să pună mâna pe conducerea forului mondial. Cu ocazia competitiei, vor fi organizate si noi alegeri pentru posturile din fruntea Federaţiei Internationale, for dominat în acest moment de canadieni. Europenii, în frunte cu seful lor, bulgarul Assen Hadjitodorov, sunt hotărâţi să pună capăt dominaţiei canadiene în skandenberg. În acest scop, românului Dragos Corcoveanu i-a fost promis deja postul de secretar general.

E o propunere deosebit de tentantă. Situatia în acest moment e una dificilă din cauza dezorganizării si a existenţei grupurilor de interese din federatie. Vreau să reprezint deocamdată doar interesele României în acest sport, ne-a spus Corcoveanu.

„Lupt si cu 10-15 parteneri, cu care fac meciuri prin rotatie, pentru că acestia obosesc si au nevoie de timp pentru a-si reface energia din muschi.”, Ion Oncescu, campion mondial la skandenberg

articolul original

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts