Infiintarea Federatiei Romane de Skandenberg

Pana acum s-au facut urmatorii pasi de catre Asociatia Romana de Skandenberg “Brat de Fier”:
– in anul 2003 s-a infiintat Asociatia Română de Skandenberg “Brat de Fier”
– in anul 2004 Asociatia s-a afiliat la Federatia Europeană de Skandenberg (EAF) si la Federatia Mondială de Skandenberg (WAF).
– incepand cu anul 2007 Asociatia a organizat anual Campionatele Nationale de Skandenberg
– in anul 2016 Asociatia a organizat Campionatul European de Skandenberg, un eveniment care a adus tara noastra in elita tarilor care au organizat competii la un standard ridicat.

Asociatia este recunoscuta la Sportaccord ca fiind autoritatea nationala care reprezinta sportul Armwrestling in Romania.

In anul 2016, prin demersurile facute La Ministerul Tineretului si Sportului, Asociatia a reusit recunoasterea practicarii in Romania a ramurii de sport „Skandenberg – Armwrestling”, indeplinand cererile oficiale ale Ministerului:
Cererea de recunoaştere oficială se adresează Ministerului Tineretului şi Sportului şi cuprinde următoarele date:
a) numărul de practicanţi la nivel local şi naţional
b) regulamentele de competiţie;
c) tipurile de instalaţii, materiale şi echipamente utilizate;
d) informaţii sintetice despre practicarea ramurii de sport respective pe plan internaţional;  e) statutul şi regulamentele organizaţiei internaţionale a ramurii de sport, dacă acestea există;
f) orice alte materiale documentare considerate elocvente pentru susţinerea cererii.

Urmatorii pasi care trebuie facuti pentru a infiinta Federatia:
– avem nevoie de 12 cluburi (oficial trebuie 10, dar ca sa fim siguri trebuie infiintate 12, din 5 diferite judete, care sa inregistreze in CIS ramura sportiva Skandenberg-Armwrestling.
– dupa strangerea acestor CIS-uri, Asociatia depune la MTS dosarul de federatie, iar conform legii sportului trebuie sa contina „datele de identificare a membrilor, respectiv denumirea, sediul şi dovada personalităţii juridice ale cluburilor sportive şi ale asociaţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe ramuri de sport ce compun federaţia sportivă naţională”;

Extras din legea sportului:
Condiţiile necesare pentru înfiinţarea unei federaţii sportive naţionale sunt:
a) activitatea ramurii de sport se desfăşoară în minimum 5 judeţe;
b) la data constituirii să existe minimum 10 cluburi sportive care să aibă minimum 200 de membri practicanţi;
c) activitatea în ramura de sport recunoscută oficial să se desfăşoare în mod organizat de cel puţin 3 ani de la recunoaşterea oficială a practicării ramurii de sport în România.

Rugam toti sportivii si oficialii din tara sa infiinteze cluburi sportive care sa inregistreze in CIS ramura sportiva Skandenberg-Armwrestling, iar dupa infiintarea acestora sa facem demersurile necesare la Ministerul Tineretului si Sportului pentru infiintarea Federatiei. Pentru orice ajutor in constituirea cluburilor va rugam sa ne contactati pe adresa de mail [email protected]

Asociatia Romana de Skandenberg „Brat de Fier”

By bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts