Campionatul Mondial de skandenberg 2017

A 39-a ediție a campionatului mondial de skandenberg a avut loc în perioada 2-11 septembrie în minunata capitală a Ungariei, Budapesta.
Lotul Romaniei a înregistrat un adevarat succes prin Alin Tudor, care a reușit să obțină titlul mondial la categoria juniori 18 ani, 75 kg brațul drept, devenind cel mai tânăr campion mondial la skandenberg din istoria României. Nu a fost însă singura medalie de aur a Romaniei, maestrul Mircea Cârloganu a obținut titlul mondial la categoria senior grand masters, 90 kg brațul stâng, și titlul de vice-campion la brațul drept.
Medalii de argint au mai obținut Dan Borbil la categoria master +100 kg, brațul stâng, în cea mai grea categorie dedicată veteranilor, Olimpiu Făt la categoria masters 100 kg și Daniel Patrascu la grand master men 75 kg.
La seniori, campionul european en-titre Viorel Dobrin, a avut o evoluție impresionată trecându-și în palmares argintul mondial, într-una din cele mai grele categorii de la acest campionat mondial, 80 kg bratul drept. De notat este și meciul de la categoria seniori +110 kg unde Sabin Badulescu a reușit să-l învingă pe colosul georgian Levan Saginashvili, sportiv care era considerat de neînfrânt înainte de startul competiției. În aceeasi categorie Ioan Pușcașu s-a clasat pe locul 4, o performanta apropiată de cea mai bună clasare a sa în topul greilor, bronzul mondial din 2010.
Arbitrii români prezenți la acest concurs au fost: Tiberiu Mihalcea, Deniz Ibram, Dragoș Corcoveanu și subsemnatul. De precizat este absența resimtita de catre echipa de arbitrii WAF a maestrului Victor Barbu, trecut în neființă în 2016.

Eduard Dimiean

Alin Tudor
Mircea Carloganu
Danut Borbil
Olimpiu Fat
Gabriel Patrascu
Viorel DObrin

 

By bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts