Campionatul European de skandenberg 2017

Campionatul European de Skandenberg 2017 desfasurat in Polonia la Katowice a reprezentat un real succes pentru Lotul Romaniei care a avut in componenta sa 12 sportivi.
Viorel Dobrin a reusit sa devina campion european la bratul stang, in categoria de 80 kg seniori, reusind sa obtina cea mai buna performanta din ultimii ani pentru skandenbergul romanesc la nivel de seniori.
Sabin Badulescu a obtinut la categoria suprema +110 kg, medalia de bronz, fiind infrant in semifinala dupa un meci spectaculos de catre legenda skandenbergului mondial, georgianul Genadi Kvikvinia.
Ruslan Balaius a obtinut medalia de bronz in categoria 55 kg seniori, bratul drept.
Mircea Carloganul, a obtinut ambele medalii de aur atat la bratul stang cat si la cel drept in categoria  Senior Grand Master (peste 60 ani) 90 kg, confirmand parcursul impecabil pe care l-a avut in ultimii ani, dominand autoritar aceasta categorie.
Dinu Dobrean a obtinut medalia de bronz la bratul drept in categoria Master Men 90 de kg iar Augustin Mantog medalia de argint la categoria 90 kg Grand Master Men bratul drept.
Vasile Scurtu a obtinut doua medalii de bronz, amble brate, la categoria disablead 65 kg seniori.
La juniori Ghisa Bogdan si Alin Tudor au ratat o medalie clasandu-se in final pe locul 4 in categoriile lor de greutate.
La acest campionat Romania a fost reprezentata de 5 arbitrii: Eduard Dimiean, Tiberiu Mihalcea, Deniz Ibram, Daniel Petre si Dragos Corcoveanu, fiind tara cu cei mai multi arbitri prezenti, asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani. Deniz Ibram a reusit performanta de a obtine titlu de cel mai bun arbitru din cadrul campionatului european, la doar doi ani distanta de ultimul roman care a obtinut aceasta distinctie, regretatul arbitru Master la nivel mondial, Victor Barbu, trecut in nefiinta la finele anului trecut. De mentionat este faptul ca Romania este singura tara care a obtinut titlul de cel mai bun arbitru al Campionatului European de 4 ori, record absolut in arbitrajul continental.
Urmatoarea competitie majora pentru Lotul National va fi Campionatul Mondial de Skandeberg din Ungaria care va avea loc la inceputul lunii Septembrie.
Eduard Dimiean
Viorel Dobrin
Viorel Dobrin
Ioan Puscasu
Sabin Badulescu
Mircea Carloganu
Ruslan Balaius
Augustin Mantog (dr)
Dinu Dobrean
Vasile Scurtu

Video Viorel Dobrin

Video Sabin Badulescu

Video Ruslan Balaius

Video Mircea Carloganu

By bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts