Ruşii vor să-l naturalizeze pe Ion Iron Oncescu (EVZ.ro, 21 decembrie 2008)

Adi Dobre


Campionul mondial la skanderbeg este ademenit să lase baltă România.

Performanţele senzaţionale ale lui Ion „Iron” Oncescu, devenit recent dublu campion mondial la Kelowna, în Canada, a uluit lumea skanderbegului. Românul e la un pas de a intra în „Cartea Recordurilor” pentru rezultatele sale fabuloase. După ce a dominat categoria 90 de kilograme la Mondialele de anul trecut, de la Veliko Tirnovo, acum, peste Ocean, Oncescu şi-a spulberat adversarii întâlniţi la categoria „100 de kilograme”.


Rusa nu mi-a plăcut la şcoală

La anul, în Italia, urc la 110 kilograme. Vreau să-i dobor pe toţi, ne-a declarat Oncescu, ale cărui partide la recent încheiatele Campionate Mondiale din Canada nu au durat fiecare mai mult de o secundă!

După ce s-a acoperit de glorie la Kelowna, Ion Oncescu a fost asaltat de fel de fel de oferte, care mai de care mai tentante. Cea mai asiduă curte îi este făcută lui Oncescu de către ruşi. Aceştia au dorit, nici mai mult, nici mai puţin, ca bucureşteanul să concureze pentru ei, ademenindu-l cu diverse avantaje. Sportivii care fac skandenbeg sunt sprijiniţi personal de premierul Vladimir Putin, care în tinereţe a practicat judo. „Limba rusă nu mi-a plăcut la şcoală. Nu sunt decis să dau curs ofertei”, recunoaşte, sincer, Oncescu.


PUTERNIC

Ocolit de adversari

În acest sfârşit de săptămână, Ion Oncescu a fost invitat la cel mai mare concurs de skanderbeg din Italia, Gala Profesionistă Super Fight, ediţia a IV-a, de la Gardone Riviera, de lânga Milano. Cei mai mulţi dintre adversari au declarat forfait când au aflat că Oncescu va concura! Americanul Michael Todd, elveţianul Pascal Girard, italianul Giorgio Riello, slovacul Lubomir Jagneslak, celebrii în lumea skanderbegului, sunt doar câţiva dintre cei care s-au dat loviţi. Până şi legendarul american John Brzenk, a cărui carieră a fost transpusă pe ecrane în filmul „Over the Top”, s-a eschivat: „M-aş bate cu Oncescu, dar doar cu mâna dreaptă. La stânga sunt accidentat!”.
articolul original

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts