Ion Oncescu este regele skanderbergului (adevarul.ro, 15 decembrie 2008)

Ion Oncescu este primul sportiv din lume care devine dublu campion mondial doi ani la rând, la categorii diferite, atât cu braţul drept, cât şi cu cel stâng. După ce, anul trecut, Ion Oncescu a cucerit două medalii de aur la CM de skanderberg la categoria 90 kg, acesta a repetat performanta şi la ediţia din acest an a CM din Canada, dar la categoria regină 100 kg.
Pentru a înţelege performanţele deosebite la care a ajuns Ion Oncescu în skanderbergul mondial, este nevoie să îi cunoşti întreaga biografie.
Polisportiv în adolescenţă, Oncescu a renunţat treptat la toate preocupările sale în favoarea skanderbergului, care a devenit ulterior un mod de viaţă pentru actualul cvadruplu campion mondial.
Dieta, programul şi chiar filosofia sa s-au orientat către acest sport. Când alţi copii preferau să bată mingea pe maidan, Ion Oncescu s-a apucat de înot şi în scurt timp a ajuns la performanţe fizice ieşite din comun.
„Ajunsesem să pot înota sub apă până la 100 de metri. Astfel de antrenamente m-au ajuat să capăt puţin din abilităţile unui peşte”, povesteşte acesta.

Ambidextru datorită tenisului

Oncescu a încercat apoi fotbalul, pentru scurt timp, la grupele de copii ale clubului Dinamo, dar tenisul l-a atras mai mult şi s-a pregătit o perioadă sub îndrumarea lui Florin Segârceanu….

articolul original

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts