Ion Oncescu „a rupt” braţele adversarilor! (prosport.ro, 7 decembrie 2008)

Ion Oncescu a câştigat, astăzi, titlul de de campion mondial la mâna dreaptă. Sportivul român ieşise în cursul zilei de ieri campion la mâna stângă, la categoria 100 kg, în cadrul Campionatului Mondial de Skandenberg care se desfăşoară localitatea Kelowna din Canada.

Oncescu a venit la această competiţie din postura de dublu campion mondial, titluri pe care le-a obţinut la mondialele de anul trecut, dar la o categorie inferioară (90 kg). Prin victoriile repurtate anul acesta, românul intră in istoria acestui sport, fiind primul om care a reuşit să devină dublu campion mondial în doi ani concecutivi.

Preşedintele Federaţiei Române de Skandenberg, Cristian Dulgheru, a spus că Oncescu a reuşit o performanţă remarcabilă, mai ales că şi-a învins mai toţi adversarii fără drept de apel.

„Ceea ce a reuşit Ion Oncescu este remarcabil. Toţi adversarii au fost învinşi într-o secundă, iar unii dintre aceştia au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unor luxaţii. Medicul competiţiei a spus că doar la meciurile de hochei a mai fost nevoit să intervină de atâtea ori. Este primul din lume care are câştigă ambele titluri în doi ani la rând, la categorii diferite. Văd că Victor Barbu, care a fost arbitru în Canada, a concurat şi el la categoria 100 şi a ieşit pe locul 17”, a spus Dulgheru.

articolul original

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts