Ion Oncescu, campion mondial absolut la skandenberg (libertatea.ro 7 decembrie 2008)

Sportivul Ion Vlad Oncescu a câştigat, duminică, titlul mondial la skandenberg, categoria 100 kg – braţul drept, după ce a reuşit cu o zi înainte aceeaşi performanţă, dar cu braţul stâng în competiţia ce se desfăşoară, în perioada 29 noiembrie – 7 decembrie, în localitatea Kelowna (Canada).

Oncescu a devenit primul sportiv din istoria skandenberg-ului care a reuşit să devină dublu campion mondial doi ani consecutiv, la categorii diferite de greutate, după ce anul trecut sportivul român obţinuse titlul mondial la categoria 90 kg.

Preşedintele Asociaţiei de Skandenberg, Cristian Dulgheru a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că unii adversari ai lui Oncescu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Ceea ce a reuşit Ion Oncescu este remarcabil. Toţi adversarii au fost învinşi într-o secundă, iar unii dintre aceştia au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unor luxaţii. Medicul competiţiei a spus că doar la meciurile de hochei a mai fost nevoit să intervină de atâtea ori. Este primul din lume care are câştigă ambele titluri în doi ani la rând, la categorii diferite. Văd că Victor Barbu, care a fost arbitru în Canada, a concurat şi el la categoria 100 şi a ieşit pe locul 17”, a spus Dulgheru.

articolul original

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts