„Forţa mea stă în creier!” (click.ro, 8 decembrie 2008)

Ion Oncescu a câştigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de skanderberg din Canada

În acest weekend, Ion Oncescu a devenit primul sportiv din istorie care iese de două ori consecutiv dublu campion mondial la skanderberg. Poate părea ciudat, dar luptătorul român nu poate fi catalogat drept “un pacheţel de muşchi”, pentru că tehnica şi inteligenţa tactică sunt principalele sale calităţi care îl ajută să învingă adversari mult mai grei.

Ion Oncescu este un personaj excentric, care îşi dedică aproape toată viaţa skanderbergului. Practicant în tinereţe a mai multor sporturi, cvadruplul campion mondial la skanderberg are calităţi fizice şi psihice care l-ar putea asemăna cu un “Superman”.

“La 12 ani ajunsesem să pot înota până la 100 de metri pe sub apă. În ureche există nişte căpăcele, iar membrana dintre timpan şi lumea exterioară poate fi comprimată sau decomprimată cu ajutorul unor tehnici specifice. Pot dormi lejer cu capul pe boxele din discotecă fără să îmi ţiuie urechile”, este declaraţia şocantă a lui Oncescu.

Despre tactica sa de luptă, proaspătul campion mondial spune că este una diferită de a adversarilor. “Forţa mea provine din creier. Există câteva metode inspirate din filosofia zen. Îţi poţi imagina o mişcare şi astfel îţi poţi ascuţi impulsurile nervoase. O dată am stat izolat de lume o lună întreagă, cu ochii închişi şi o căciulă pe cap. Sincer, nu cred că mă va bate cineva în următorii cinci ani. Nu contează că adversarii au şi 150 de kilograme. Psihic nu îmi rezistă. Inima lor nu poate rezista un minut la turaţie maximă, trebuie să ştii să îţi controlezi ciclurile hormonale şi adrenalina”, dezvăluie campionul român.

Ambidextru datorită lui Segărceanu

În adolescenţă, Oncescu a încercat pentru o scurtă perioadă şi tenisul, pregătindu-se un timp sub îndrumarea lui Florin Segărceanu. “Mă antrenam ca nebunul şi, treptat, am observat că braţul drept mi se dezvoltase disproporţionat faţă de partea stângă. Pentru a remedia situaţia, am început să joc doar cu mâna stângă şi aşa am ajuns să fiu ambidextru”, a explicat Oncescu.

Secretele lui „Superman”

– A trăit o lună cu ochii închişi şi cu o căciulă pe cap

– Poate înota 100 de metri sub apă

– Nu se antrenează intens în preajma concursurilor

– Nu vorbeşte mult înaintea competiţiilor pentru a-şi conserva energia

– Poate dormi cu capul între boxele unei discoteci

– Preferă carnea de capră

– Consumă 200 grame de afine şi coacăze

– Poate sta suspendat de o stâncă în doar o mână

articolul original

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts