Cupa Mondiala de Skandenberg Zloty Tur – Nemiroff 2009

Ion Iron Oncescu – vicecampion mondial la profesionisti

Cupa Mondiala de Skandenberg Zloty Tur – Nemiroff 2009 este un adevarat campionat mondial de profesionisti ce se desfasoara anual in capitala Poloniei, Varsovia. Fondat in anul 2000, concursul a crescut de la an la an, tot mai multe vedete aliniindu-se la start. Actualmente, ajuns la cea de-a 10-a editie, jubiliara, este considerat cel mai puternic turneu din lume, la concurenta apropiata cu Campionatele Mondiale si Europene, diferenta fiind ca anumiti sportivi considerati a fi foarte valorosi participa numai la aceste concursuri de tip grand-prix ca acesta din Polonia.

La startul competitiei s-au aliniat 130 de sportivi din 22 de tari de pe toate continentele. Interesul suporterilor a fost foarte mare, multi bifand ca destinatie Varsovia special pentru a vedea evenimente de la fata locului. Locul desfasurarii ostilitatilor, luxosul Hilton, multele vedete pe metru patrat si spectacolul aferent sunt tot atatea bile albe pentru vizitatori.

Lotul nostru a fost insotit si de un grup de suporteri, care au facut o frumoasa galerie si au apreciat rezultatele obtinute.

Desi este un turneu de grand prix unde conteaza eminamente rezultatele individuale, organizatorii fac si o selectie a echipelor nationale, numarul de concurenti din fiecare tara fiind restrictionat la 4 pe fiecare categorie de greutate. Competitia s-a desfasurat in doua zile, una rezervata bratului stang si celalalta destinata intrecerilor pentru bratul drept.

Iata rezultatele:

Clasament pe natiuni (22 tari)

1. Rusia
2. Ucraina
3. Polonia
–––-
6. Romania

Echipa Romaniei a avut 4 sportivi inscrisi in concurs si un arbitru, delegatia fiind condusa de d-l Mircea Simionescu-Simicel:

1) Ion Iron Oncescu a concurat la categoria 95 kg seniori

La bratul drept, a iesit vicecampion mondial, fiind invins doar de legendarul John Brzenk, castigator absolut si al acestei competitii.

La bratul stang, a ocupat locul 4 in categorie.

Rezultatele obtinute l-au calificat si la Open, unde se intrec primii clasati din fiecare categorie, pentru a decide cel mai bun armwrestler indiferent de greutatea corporala.

La Open bratul stang, Oncescu a ocupat locul 6, dupa meciuri in care a facut show.
Romanul putea fi mai sus in clasament, s-a ales insa cu un premiu de FAIR-PLAY, pentru ca a refuzat mai traga si sa castige un meci prin accidentarea americanului John Brzenk, caruia risca sa-i rupa degetul (vezi foto).

La Open bratul drept, Oncescu s-a clasat doar pe locul 10, putin cam prea ghinionist la tragerea la sorti, din punctul nostru de vedere.

2) Andrei Glontu Chipreanov din Radauti a confirmat rezultatele bune din acest an.

Concurent la categoria 78 kg, a ocupat locul 4 la bratul drept, fiind extrem de aproape de o performanta extraordinara. La bratul stang, s-a clasat al 8-lea.
Andrei e considerat o mare speranta, el cantarind real sub 75 kg si avand cea mai mare viteza de start din categoria sa.

3) Ioan Ursu Puscasu
din Fagaras a dus lupte aprige cu greii din categoria +95 kg.

El a concurat numai la bratul drept, unde s-a clasat pe locul 12 in urma unor lupte foarte intense. Putea mai mult, insa ramane sa confirme pe viitor sperantele puse in el.

4) Mircea Figher Carloganu
din Brasov si-a incercat sansele la 95 kg seniori, bratul drept, insa concurenta selecta din aceasta categorie l-a scos repede din carti.

B
Arbitrul roman Dragos Corcoveanu a fost unul dintre cei doar 6 judecatori invitati la acest nivel foarte inalt, calificativul obtinut fiind foarte bine.

Video gasiti aici

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts