Cupa Fagaras, editia a III-a, 2007

18 august 2007, o data de referinta pentru skandenbergul romanesc si pentru orasul Fagaras, gazda celei de-a treia editii a concursului international, Cupa Fagarasului.

Organizatori au fost Asociatia Romana de Skandenberg „Brat de Fier“, Marco-Body Fit si D&C Club Fagaras, reprezentate de domnii Marin Costel si Dan Popa. Generosii sponsori care au asigurat premii cash de peste 5.000 euro s-au numit: Consiliul Local Fagaras, Pizzeria Ra&Ra, Strandul Laguna Albastra, D&C Club, Carmolimp, Bapter Turism, Imobis, Horado, Marco-Body Fit, Hotel Diana, precum si Redis Nutritie, sponsor oficial al asociatiei de skandenberg.

La startul competitiei s-au inscris 51 de sportivi seniori din Romania, Bulgaria si Ungaria, printre ei adevarate legende ale acestui sport, multipli campioni europeni si mondiali. Am avut parte de meciuri electrizante, surprize si rasturnari de situatie, care au facut deliciul publicului numeros prezent in sala.

Arbitrajul, secretariatul si logistica au fost asigurate de Dragos Corcoveanu, Mihai Serban, Victor Barbu, Daniel Chivu, Hristo Delidzhakov, Ion si Mario Preda.

La categoria 70 kg, din cei 10 concurenti s-a impus clar bulgarul Hristo Delidzhakov. Podiumul a fost completat de sportivi straini, campionul nostru national Daniel Chivu, dezavantajat de tragerea la sorti, clasandu-se abia pe pozitia a 6-a!

1. Hristo Delidzhakov (Bulgaria)
2. Laszlo Kollarovics (Ungaria)
3. Nikolaev Kolev (Bulgaria)

La categoria 80 kg, multiplul campion mondial, poreclit „profesorul” pentru tehnica sa impecabila, Cvetan Gashevski, a castigat detasat in fata surprizei Andrei Chipreanov, cel mai usor concurent al categoriei, cu numai 71 de kg. Medaliat cu bronz a fost galateanul Daniel Andronache, abonat la podium in acest an. Au participat aici 9 concurenti.

1. Cvetan Gashevski (Bulgaria)
2. Andrei Chipreanov (Radauti)
3. Daniel Andronache (Galati)

Din cei 16 concurenti la categoria 90 kg a iesit invingator, surprinzator, bulgarul Krasimir Kostadinov, in fata campionului mondial Stoyan Golemanov. Daniel Ghita a ocupat meritat pozitia a treia. O categorie cu meciuri spectaculoase.

1. Krasimir Kostadinov (Bulgaria)
2. Stoyan Golemanov (Bulgaria)
3. Bogdan Ghita (Pitesti)

Ion Oncescu, campionul nostru absolut, i-a dat „la secunda” pe toti oponentii si si-a adjudecat primul loc la categoria 100 kg. L-a secondat Nikolay Ivanov, si el o clasa peste ceilalti, in total 7 concurenti la startul acestei categorii.

1. Ion Oncescu (Bucuresti)
2. Nikolay Ivanov (Bulgaria)
3. Andras Egyed (Baraolt)

9 concurenti la super-grea, +100 kg, cu favoritul publicului Ioan „Ursul” Puscasu printre ei. Acesta a pornit „ca din tun“ si a ajuns neinvins in finala, dar in ultimul meci din preliminarii, cu maghiarul Szasz, si-a cam terminat benzina. Profitand de acest fapt, bulgarul Marin Pantaleev, l-a invins pe roman in finala de doua ori si a castigat categoria. Gyorgy Szasz, intr-o forma deosebita, a ramas pe pozitia a treia. Radu Georgescu a facut show, iar pe campionul nostru, Olimpiu Fat, nu l-au ajutat sortii, clasandu-se abia al 5-lea.

1. Marin Pantaleev (Bulgaria)
2. Ioan Puscasu (Fagaras)
3. Gyorgy Szasz (Ungaria)

Castigator absolut al Cupei Fagarasului 2007 este Ion Oncescu. Acesta, in super forma, i-a „macelarit” efectiv pe adversarii sai la open. Multe rasturnari de situatie fata de meciurile din categorii, oboseala punandu-si amprenta pe evolutia tuturor. |n afara de evolutia de exceptie a lui Ion, sportivii straini au dominat clar concursul, numai la open, din primii 10 clasati, 6 fiind bulgari, un maghiar si doar 3 romani.

1. Ion Oncescu (Bucuresti)
2. Stoyan Golemanov (Bulgaria)
3. Nikolay Ivanov (Bulgaria)
4. Krasimir Kostadinov (Bulgaria)
5. Cvetan Gashevski (Bulgaria)
6. Bogdan Ghita (Pitesti)
7. Laszlo Kollarovics (Ungaria)
8. Ioan Puscasu (Fagaras)
9. Marin Pantaleev (Bulgaria)
10. Hristo Delidzhakov (Bulgaria)

Alte poze gasiti aici.

Video gasiti aici.

Dragos Corcoveanu

Fagaras2007

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts