Cupa Brăilei, editia I

Peste 50 de sportivi si sportive s-au întrecut pe 25 iunie 2005 în prima editie a Cupei Brăilei la skandenberg. Competitia s-a desfăsurat numai la bratul drept, în sistemul dublei eliminari. Organizatori au fost Clubul Sportiv Lorenzo Gym, reprezentat de domnul Liviu Fratilă si Asociatia Romĺnă de Skandenberg, „Brat de Fier”. Sponsor principal a fost firma Redis.

Iata primii 3 clasati la fiecare categorie:

Seniori 70kg

1. Mihai Comănescu (Bucuresti)

2. Daniel Chivu (Pitesti)

3. Valentin Gaiu (Bucuresti)

Mihai Comănescu face legea în categoria mică, fiind interesant de văzut într-o eventuală viitoare competitie internatională dacă ar confirma. Daniel Chivu, un concurent de acum experimentat, l-a întrecut pe Valentin Gaiu, care a obtinut, meritoriu, bronzul.

Seniori 80kg

1. Bogdan Ghită (Pitesti)

2. Alexandru Mitocaru (Bucuresti)

3. Liviu Stoicescu (Bucuresti)

Bogdan Ghită, în progres evident, cĺstigă detasat primul loc. Alexandru Mitocaru s-a clasat al doilea, întrecandu-l pe mult mai experimentatul Liviu Stoicescu, care cu sportivitate i-a recunoscut superioritatea adversarului său.

Seniori 90kg
1. Ion Oncescu (Bucuresti)
2. Bogdan Marin (Bucuresti)
3. Sabin Bădulescu (Bucuresti)

Surprinzător, după ce cu o săptămĺnă înainte, la europene a iesit vicecampion la categoria 100 kg, pentru acest concurs, Ion Oncescu a tinut regim si a făcut categoria 90 kg! Astfel, Bogdan Marin a trebuit să se multumească cu locul 2, iar Sabin Bădulescu s-a clasat în sfĺrsit pe podium, el de altfel, de frica unei accidentări, a renuntat să dispute meciul direct din preliminarii cu Ion Oncescu.

Seniori +90kg
1. Alexandru Marin (Bucuresti)
2. Petru Cenusă (Vicovu de Sus, jud Sv)
3. Romulus Mirescu (Constanta)

Alexandru Marin, după ce a fost întrecut surprinzător în preliminarii de Petru Cenusă, a cĺstigat de 2 ori în finală si a ocupat prima pozitie. Petru Cenusă, aflat la prima participare într-un concurs oficial, a lăsat o impresie foarte bună. Pe 3 s-a clasat Romulus Mirescu, care cu cele 129 de kg ale sale, a fost cel mai greu din concurs.

Open feminin
1. Angela Ciuperca (Brăila)
2. Ana-Maria Visan (Bucuresti)
3. Mariana Antohi (Brăila)

|n lipsa campioanei mondiale, Mirela Pîrjol, s-a impus fără probleme Angela Ciupercă. Următoarele sportive de pe podium nu s-au ridicat la valoarea primei clasate.

Open seniori
1. Ion Oncescu (Bucuresti)
2. Alexandru Marin (Bucuresti)
3. Petru Cenusă (Vicovu de Sus, jud Sv)

Au participat primii 2 clasati la fiecare categorie. Ion Oncescu în continuare nu are adversar în Romĺnia, Alexandru Marin, din nou, îl secondează, iar Petru Cenusă, desi accidentat, a reusit totusi să se claseze pe locul 3.

Arbitrii si secretariatul au fost asigurate de: Dragos Corcoveanu, Victor Barbu, Mircea Pîrjol si Mihai Serban.

Poze si comentarii despre acest concurs gasiti pe forumul site-ului.


Dragos Corcoveanu – secretar general

al Asociatiei Romĺne de Skandenberg, “Brat de Fier”,

arbitru international

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts