Bansko Open 2005, noi succese pt Romania!

A sasea editie a turneului internaţional de skandenberg desfasurat la Bansko – Bulgaria, pe 23-24 aprilie 2005, a prilejuit obtinerea de noi succese de catre sportivii romani, aflati la al treilea an consecutiv de participare la acest concurs.

In competitie s-au inscris peste 125 de concurenti la juniori, seniori si senioare. Bulgaria fiind o destinatie apropiata, Asociatia Romana de Skandenberg „Brat de Fier” a decis trimiterea la acest turneu a unui lot largit, pentru a verifica potentialul si altor sportivi in vederea participarii la Campionatul European 2005.
Astfel, am condus la Bansko un lot de 7 sportivi. Sub comanda capitanului echipei Romaniei, Ion Oncescu, au evoluat Sabin Badulescu, Dragos Buzoianu, Daniel Chivu, Alexandru Marin, Bogdan Marin si Mircea Pirjol.

In prima zi a competitiei s-au desfasurat categoriile pentru bratul stang. Faptul ca in Romania nu se desfasoara deocamdata concursuri si pe bratul stang si-a pus amprenta asupra evolutiilor alor nostri. Tracul debutului intr-o competitie externa s-a facut simtit pentru Badulescu, Buzoianu, Chivu si Alex Marin, astfel ca nici ei, nici Bogdan Marin sau Mircea Pirjol nu au depasit faza sferturilor de finala.

Cel care le-a „pus la punct” pe gazde a fost Ion Oncescu. Beneficiind de acum de mai multa experienta, el s-a impus clar in categoria grea, +90kg, bratul stang, invingandu-l de 2 ori pe rivalul sau Stoyan Golemanov. Prima medalie de aur pentru Romania.
Dupa o sedinta tehnica furtunoasa, a doua zi i-a gasit pe romani mult mai determinati si conectati la lupta pentru medalii.
Astfel, la bratul drept, Daniel Chivu a luptat merituos la categoria 70 kg, alegandu-se cu medalia de bronz. Parerea mea este ca el putea sa se claseze chiar mai sus, daca era putin mai „versat”.

La categoria 100 kg, Alexandru Marin a urcat de asemenea pe treapta a treia a podiumului de premiere, demonstrand ca recentul loc 2 obtinut la „Brat de Fier Show” a fost meritat.

La categoria +100 kg, Ion Oncescu s-a „jucat” cu bulgarii, aurul venind de la sine. Ce performanta, sa iesi pe primul loc si la bratul stang si la bratul drept! Bravo Ion!
Ceilalti romani s-au oprit iarasi in sferturi, unele categorii avand si dueluri 100% romanesti (nu va spun cine a castigat).
In categoria categoriilor, concursul open, Daniel Chivu s-a clasat pe locul 9, Alex Marin pe locul 4 si Ion Oncescu a luat bronzul. Argintul a fost luat de Cvetan Gashevski, iar aurul de Stoyan Golemanov. Tragerea la sorti a adus ghinion alor nostri, Alex Marin clasandu-se pe locul 4 chiar in urma a 2 meciuri cu Ion Oncescu.
Am avut onoarea de a fi arbitru-sef la acest concurs. Desi mi-am dat toata silinta, totusi arbitrajul a fost cam neuniform. Totusi, nu pot spune ca romanii au fost dezavantajati de arbitrii mai mult decat de propria lor lipsa de experienta internationala.

Consider bilantul Romaniei, 2 medalii de aur, 3 de bronz si alte clasari in primii 6, multumitor si datator de sperante pentru bataliile viitoare. Sunt sigur ca prezenta campioanei mondiale Mirela Pirjol ar mai fi adaugat 2 medalii de aur, insa ea se afla intr-un plan de pregatire special pentru competiile majore din acest an.
Gazdele noastre, reprezentate de dl. Assen Hadjitodorov, presedintele Federatiei Bulgare de Skandenberg, s-au dovedit ca de fiecare data deosebit de ospitaliere si au demonstrat ca intre tarile noastre exista deja o frumoasa colaborare.

Traditionalul sponsor Redis Nutritie a mai scos din pusculita si banii necesari acestei deplasari, multumim inca o data Cristian Dulgheru.
Ca de obicei mai multe despre acest concurs aflati de pe sectiunea skandenberg a forumului nostru AICI.

Dragos CORCOVEANU,
secretar-general Asociatia Romana de Skandenberg „Brat de fier”,
arbitru international

 

 

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts