CE 2006: Ion Oncescu de doua ori pe podium

În perioada 17-22 iulie 2006, au avut loc, la Budapesta, Campionatele Europene de skandenberg. La cĺntarul oficial au rezultat următoarele categorii pentru ai nostri:
– Daniel Chivu, 70 kg, în concurentă directă cu nume grele: Kollarovics, Delidjakov, Bambov etc.
– Stefan Tămas, 80 kg (cu emotii), alături de Rustam Babayev.
– Ion Oncescu, 100 kg, alături de rusul Arslan Kozaev, ucraineanul Taras Ivakin etc.
– Olimpiu Făt, 110 kg, alături de Andrei Pushkar, bulgarul Kisov, rusi super tari etc.

Înaintea competitiei a avut loc congresul EAF unde s-au dezbătut multe lucruri interesante si s-au stabilit locatiile de desfăsurare pentru 2007 si 2008 în felul urmator: CE 2007 – Suedia, CM 2007 – Bulgaria, CE 2008 – Norvegia, CM 2008 – Canada. Din partea tării noastre au arbitrat Dragos Corcoveanu si Mihai Serban, ultimul devenind arbitru international în urma testului pe care l-a dat înaintea acestui concurs. Concurentii au fost de valoare si bine pregătiti, cum se întĺmplă, de obicei, la acest nivel.

Rezultatele au fost excelente pentru echipa noastră: Daniel Chivu, locul 6 din 22 participanti la stĺnga si locul 11 din 26 participanti la dreapta, Olimpiu Făt, locul 4 (20 ) la dreapta si locul 8(16) la stĺnga, iar cel mai bun sportiv al nostru, Ion Oncescu, a ratat cu putin medalia de aur la stĺnga, reusind, datorită unui ghinion incredibil, decĺt medalia de argint, iar la mĺna dreapta s-a urcat din nou pe podium, de data asta obtinĺnd medalia de bronz. Rezultatul lui Oncescu la acest concurs i-a consolidat pozitia de sportiv foarte valoros în skandenbergul mondial, deja fiind invitat la mari competitii profesioniste.

Ca de obicei, cele mai multe medalii au fost cucerite de Rusia si Ucraina.

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts