România are campion mondial la skandenberg (cotidianul.ro, 7 decembrie 2008)

Românul Ion Oncescu a cucerit titlul la categoria 100 kg, impunându-se în toate meciurile la secundă.

Dublu campion al lumii în 2007 la categoria 90 kg, românul Ion Oncescu a reuşit să-şi onoreze palmaresul şi să-şi adjudece, sâmbătă, în Canada, titlul mondial la skandenberg, la 100 kg, atât la braţul stâng, cât şi la cel drept. A fost un concurs foarte greu, categoria de 100 kg fiind considerată regină în skandenberg. Anul trecut, în Bulgaria, eu am câştigat titlurile mondiale la categoria 90 kg, şi în acest an toţi adversarii mei au fugit de această greutate, de 90 kg, special ca să nu ne mai întâlnim. Însă eu le-am pregătit surpriza şi am intrat chiar peste ei, direct la 100 kg, chiar dacă am avut doar 92-93 la cântarul oficial, şi acest fapt i-a disperat pe mulţi, a declarat românul, care a învins în toate meciurile la secundă.

Dacă în box sau lupte, sportivii români sunt deseori furaţi de arbitri, nu la fel se întâmplă şi la skandenberg. Având la faţa locului doi arbitri români, pe Dragoş Corcoveanu şi pe Victor Barbu, nu prea s-a băgat nimeni să facă şmecherii. Chiar dacă ruşii au încercat să îmi fure victoria la un meci prin greşeala de cot, arbitrii s-au prins în ultimul moment şi i-au dat cartonaş galben trişorului.

Skandenbergul nu a fost prima dragoste a lui Oncescu. La 12 ani a început să practice înotul, mai târziu optând pentru fotbal, îmbrăcând echipamentul formaţiei din Ştefan cel Mare. Pentru numai câteva zile, întrucât am simţit că nu mi se potriveşte, explică românul. Au urmat doi ani de tenis sub îndrumarea lui Segărceanu şi, în final, atletism. Skandenbergul a venit ca un fel de surplus de pauze în liceu. Îmi amintesc că şi în şcoala generală făceam meciuri de skandenberg, însă prin liceu am început să nu mai pierd. În 1996 am câştigat primul concurs, îşi aminteşte Oncescu. Campionul mondial a terminat Facultatea de Jurnalism, dar şi ASE, secţia Relaţii Internaţionale.

articolul original

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts