Ion Oncescu, vicecampion mondial absolut la profesionisti pe 2007

S-a incheiat Cupa Mondiala Nemiroff – Zloty Tur, concurs ajuns la cea de-a VIII-a editie, organizat de PAL (Professional Armwrestling League � Liga Profesionista de Skandenberg), in Polonia, la Varsovia, in perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2007.

La aceasta editie sportivul roman Ion Oncescu a obtinut trei titluri de vicecampion mondial la skandenberg profesionist, doua la categoria sa de greutate si unul in concursul open.

Oncescu, recent dublu medaliat cu aur mondial in skandenbergul amator la categoria 90 kg, a concurat de aceasta data la categoria 95 kg profesionisti.
Atat la bratul drept, cat si la bratul stang, el a fost medaliat cu argint, castigator fiind legendarul american John Brzenk, de peste 20 de ani cel mai bun in skandenberg conform Guiness Book.

In cadrul categoriei open bratul stang, unde s-au intrecut sportivii indiferent de greutatea lor corporala, Ion Oncescu a dat toate pronosticurile peste cap si l-a intrecut pe american, pierzand insa finala impotriva colosului ucrainean de 125kg Andrey Pushkar!

La open bratul drept s-a impus John Brzenk, pastrandu-si titlul de anul trecut.

Romania a participat la aceasta competitie cu un lot format din 5 sportivi: Ion Oncescu, Ioan Puscasu, Sabin Badulescu, Daniel Chivu si Bogdan Ghita. Lotul a fost condus de Dragos Corcoveanu, secretar-general al Asociatiei Romane de Skandenberg Brat de Fier, care a fost si unul dintre arbitrii agreati la acest nivel.

In acest an s-au intrecut in acest concurs peste 100 de sportivi din 15 tari.
Zeci de poze si comentarii gasiti aici iar video gasiti aici

Zloty2007

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts