Cupa Romanatiului 2011

Sala Polivalenta din municipiul Caracal a fost gazda competitiei internationale de skandenberg Romania International Open – Cupa Romanatiului 2011.

Aflat la cea de-a treia editie, concursul a fost dominat de reprezentantii Bulgariei, care la categoriile seniorilor bratul drept au cucerit primul loc la 3 din cele 5 categorii de greutate, aurul la categoria senioarelor si chiar premiul cel mare de la categoria Open.

Fata de primele editii, cea zonala din 2009 si cea nationala din 2010, intrecerea a urcat mult ca si valoare si popularitate, fiind inscrisa in premiera in calendarul competitiilor internationale de catre Federatia Mondiala de Skandenberg (WAF).

Debutul manifestarilor a fost unul omagial. Consiliul Local al Municipiului Caracal, prin intermediul primarului Gheorghe Anghel, a acordat titlul de cetatean de onoare post-mortem d-lui profesor Ilie Corcoveanu, initiatorul intrecerii. Titlul a fost inmanat sotiei acestuia, d-na profesoara Marieta Corcoveanu, fiind precedat de un moment de reculegere tinut cei aproape 1000 de spectatori.
De asemenea, Asociatia Romana de Skandenberg „Brat de Fier” a oferit un premiu de excelenta pentru intreaga activitate d-lui avocat Victor Barbu, arbitru international si militant in lupta antidrog si antidoping. Acesta, la varsta de 37 de ani, este si un sportiv activ in ramura de culturism si fitness.

Cifrele oficiale indica urmatoarele date record: 158 de sportivi la start (104 seniori, 5 veterani, 49 juniori), 210 intrari pe listele din cele 12 categorii si 444 de meciuri disputate la 2 mese in peste 9 ore.

La bratul stang s-au impus detasat la -86 kg Vasile „Chinezu” Manole din Bucuresti, iar la +86 kg Ioan”Ursu” Puscasu din Fagaras.

La bratul drept, bulgarii au facut legea prin Katrin Konstantinova, aur la senioare, fratii Viktor si Alexander Balabanov, invingatori la -78 kg si -86 kg si campionul mondial Krasimir Kostadinov, ce a luat +95 kg si Openul. Lotul national al tarii vecine, alcatuit din sportivi experimentati, medaliati la campionate europene si mondiale, a avut, normal, clasari pe podium cam la toate categoriile de greutate.

Printre performerii romani s-a aflat Viorel Dobrin din Poiana Lacului (Arges), care s-a impus greu dar meritat la -70 kg, in fata mult mai titratilor Plamen Bambov si Daniel Chivu. Bucuresteanul Sabin Badulescu este campionul necontestat de la -95 kg, in timp ce o alta vedeta, Daniel „Instalatorul” Andronache, a trebuit sa se multumeasca doar cu doua medalii de argint la -86 kg, una la bratul stang si una la bratul drept. El a facut meciuri spectacol si a primit multe aplauze si ovatii de la cei cei prezenti.

Marele premiu, Trofeul memorial „Profesor Ilie Corcoveanu”, acordat celui mai bun sportiv din competitie, castigatorul categoriei Open bratul drept, a trecut granita la vecini, campionul mondial Krasimir Kostadinov (22 ani, 97 kg) impunandu-se clar in fata supergreului, bronz mondial, Ioan „Ursu” Puscasu (32 ani, 125 kg). Surprinzator, pe 3, un alt bulgar de doar 71 kg, Hristo Delidzhakov din Sofia.

Premiile puse in joc au fost bani, trofee, medalii, echipamente sportive si suplimente nutritive.

Organizatori: As CS Prietenia Caracal (presed. Aurel Baciu), Asociatia Romana de Skandenberg „Brat de Fier” (secretar general Dragos Corcoveanu), Consiliul Local si Primaria Municipiului Caracal.

Se cuvin multumiri sponsorilor, mass-mediei si tuturor celor ce sprijina an de an manifestarea.

Evenimentul a fost transmis live pe internet pe www.sport.ro si a permis iubitorilor acestui sport din intreaga lume sa urmareasca in direct desfasurarea ostilitatilor.

Cupa Romanatiului a fost primul mare concurs din acest an.

For english click here.


235 de poze gasiti aici.

Vezi video aici.

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts