Cupa Power Zone – Redis editia I

power zone 0101Pana in ziua concursului, 4 iulie 2001, s-au inscris 82 de concurenti. Din toti cei inscrisi in ziua concursului, in momentul tragerii la sorti s-au prezentat 57 de concurenti. Interesul manifestat pentru acest concurs este aratat de numarul mare de concurenti si de faptul ca au venit din toate colturile tarii.

Faptul ca revista noastra, Culturism & fitness, organizeaza pentru prima oara un concurs de acest gen a facut sa apara cateva probleme legate de desfasurarea tehnica a concursului si a regulamentului. La sedinta tehnica, organizata dupa tragerea la sorti, cand am expus regulamentul concursului, cativa dintre participanti nu au agreat tipul mesei folosite si chiar unele dintre reguli. Cand i-am intrebat pe cei care concurasera si la alte concursuri, am aflat ca in fiecare zona din tara concursurile se organizasera dupa reguli diferite. Unii spuneau ca ei concureaza pe o masa stand in picioare, altii, stand pe scaun, unii spuneau ca ar trebui sa aiba voie sa miste cotul sau sa se poata ridica de pe scaun. Iata, in final, regulamentul stabilit de noi: masa a fost una la care se concureaza de pe scaun, cu manere de care concurentii se tineau cu cealalta mana; in timpul confruntarii concurentii nu aveau voie sa ridice cotul sau sa-l deplaseze in afara pernutei patrate care proteja cotul; era interzisa ridicarea de pe scaun.
Arbitrul unea mainile, se uita atent cum se apuca, pentru ca nici unul sa nu aiba avantaj la pornire. Startul luptei era dat de momentul in care arbitrul isi ridica mainile de pe mainile concurentilor. Cel care atingea cu dosul palmei un suport aflat pe masa era declarat invins. Nu ne putem lauda ca regulamentul nostru sau masa a fost cea mai buna alegere, dar conditiile au fost egale pentru toti.
Dupa ce a inceput concursul, mi-am dat seama ce spectaculos poate sa fie un concurs de skandenberg, mai ales cand sunt multi participanti. Cand au inceput meciurile, toti cei prezenti au intrat parca in transa. Erau cu ochii numai pe masa de concurs, tipau, aplaudau, se mirau, incurajau concurentii. E greu de descris atmosfera si tensiunea de acolo.

Arbitru principal a fost Eugen Dunca, cel care in anul 1990 a organizat primul mare concurs de skandenberg din Romania, secondat de Alexandru Costache, cunoscut campion de culturism si mare amator de astfel de concursuri, si, al treilea arbitru, Dragos Corcoveanu, concurent la culturism. Comentator a fost Dan Enuta.
Multi dintre participanti au provenit din randul culturistilor dar au fost si altii care practicau alte sporturi.

De la primul meci si pana la finala au fost 50 de confruntari. Un meci dura de la o fractiune de secunda pana la maxim 10-15 secunde, dar au fost putine meciuri care au durat mai mult de 10 secunde.
Semifinala s-a disputat intre Cristinel Gaju din Pitesti si Ion Mircea Jucalea din comuna Bogati, jud. Arges, castigator fiind Jucalea.

Finalist, pe locul 2, a fost Fat Olimpiu, un culturist de performanta foarte puternic, care a castigat mai multe editii ale concursurilor de skandenberg organizate in Baia Mare.

Senzatia concursului a constituit-o castigatorul, Ion Oncescu, la care nu faptul ca a castigat a impresionat, ci maniera in care a facut-o. Toate confruntarile le-a terminat intr-o fractiune de secunda. Se pare ca acesta este singurul care s-a antrenat special pentru concursurile de skandenberg si cred ca detine o tehnica deosebita. Premiile au fost: loc 1 – 5.000.000 lei, loc 2 – 4.000.000 lei si locul 3 – 3.000.000 lei.

Sponsorii concursului: Power Zone, Natural Plus, Redis Nutritie si revista „Culturism & fitness”.

 

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts