Cupa Power Zone – Redis editia a V-a

Aceasta editie a avut loc in Bucuresti, in ziua de 7 iulie 2002, la Teatrul de Vara din Parcul National. Organizatori C.S. Power Zone si C.S. Redis in colaborare cu Primaria sect.2.

Pentru a creste interesul concursului de skandenberg, am hotarat sa-l organizam pe mai multe categorii. Aceasta a fost o idee foarte buna pentru ca numarul concurentilor s-a dublat, totalul celor inscrisi fiind de 127, un record al tuturor editiilor acestui concurs. Marirea numarului categoriilor a dus insa si la durata mai mare a concursului, circa 6 ore.
Chiar daca a fost obositor, cateva sute de spectatori au stat in soare pana la sfarsitul concursului. Pentru ca au fost mai multe categorii s-au afirmat noi concurenti.
Am reintrodus concursul pentru fete, la acest concurs participand 6 concurente, impunandu-se Angela Ciuperca. Nu stiu din ce motive campioana de pana acum, Mirela Parjol, a lipsit de la acest concurs, poate a fost plecata in concediu.

Daca la categoriile 80 si 90 kg, unde concurau Liviu Stoicescu si, respectiv, Ioan Oncescu, era destul de previzibil castigatorul, la categoria 70 kg nimeni nu putea anticipa cine va castiga, iar la categoria +90 kg se astepta cu interes confruntarea dintre Constantin Udrea, Fat Olimpiu, Gaju Cristinel si Radu Cristian, toti concurenti care s-au afirmat la concursurile anterioare.

La categoria 70 kg s-a impus Andreica Nicolae, la categoria 80 kg Stoicescu Liviu, la 90 kg Ioan Oncescu si la +90 Fat Olimpiu, cu toate ca multi il vedeau castigator pe Udrea.

La concursul open, tragerea la sorti i-a adus fata in fata pe Andreica Nicolae si Fat Olimpiu, castigator fiind Fat, iar in celalalt meci pe Ioan Oncescu si Liviu Stoicescu, castigator fiind Oncescu dupa ce Stoicescu a renuntat. Finala openului, disputata intre Fat si Oncescu, l-a avut castigator pe Oncescu care isi confirma din nou valoarea si devine o adevarata legenda. Sper ca, in curand, sa pot aranja participarea lui la concursuri internationale, pentru ca in Romania s-a dovedit ca nu are adversar.

Valoarea totala a premiilor a fost de 40.000.000 lei, la categorii premiile fiind de 1.000.000 lei locul 3, 2.000.000 lei locul 2 si 3.000.000 lei locul 1. Openul a fost premiat cu suma de 10.000.000 lei.

Sponsori: Natural Plus, Organizatia de tineret a PSD sector 2, Casino Astoria, Supercom S.A. si Redis Nutritie.

Atmosfera de la concurs a fost destul de placuta si destinsa, cu toate ca nu au lipsit contestatiile, meciuri ce pareau ca nu pot incepe din cauza ca fiecare concurent incerca sa inceapa in avantaj sau il acuza pe adversar ca incearca sa triseze. Eroii acestui concurs cred ca au fost arbitrii Dragos Corcoveanu si Alexandru Costache care au stat circa 5 ore, aproape neantrerupt, in soare.

Pentru a mari spectacolul au avut loc si demonstratii de culturism sustinute de Irina Muntean, Daniel Negoita, Florin Uceanu, Virgil Buruiana si, surpriza, de Alexandru Costache, care, fara regie sau o programare prealabila a demonstratiei, si-a dat camasa jos si a facut o demonstratie alaturi de Uceanu. Momentul a avut mare succes la public.

Iata clasamentul concursului:
      Feminin
1. Angela Ciuperca – Bucuresti
2. Gament Cristina – Bucuresti
3. Dana Stanescu – Bucuresti
4. Isabela Sutu – Bucuresti

      Masculin
Cat. 70 kg
1. Nicolae Andreica – Rm. Valcea
2. Mihai Stoicescu – Bucuresti
3. Cristian Vasile – Bucuresti
4. Florin Boriga – Bucuresti

Cat. 80 kg
1. Liviu Stoicescu – Bucuresti
2. Nicolae Ristea – Bucuresti
3. Alexandru Paun – Bucuresti
4. Savin Badulescu – Bucuresti

Cat. 90 kg
1. Ion Oncescu – Bucuresti
2. Marian Benes – Suceava
3. Alexandru Marin – Bucuresti
4. Ionut Sutu – Bucuresti

Cat +90 kg
1. Olimpiu Fat – Baia Mare
2. Constantin Udrea – Bucuresti
3. Cristian Radu – Piatra Neamt
4. Cristinel Gaju – Pitesti

      Open – Ion Oncescu

 

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts