Conferinţă presă: Mirela Pîrjol are obiective mari pe 2009

Mirela Pîrjol, câştigătoarea medaliei de aur la braţul drept şi al medaliei de argint la braţul stâng la un important concurs internaţional de skandenberg în Suedia pe 8 martie, şi-a propus pentru acest an medalii cât mai strălucitoare la campionatele europene şi mondiale.

Mirela Pîrjol câştiga în 2004 medalia de aur la braţul stâng, cat. + 80 kg, la CM de la Durban (Africa de Sud), dar apoi nu a mai participat la campionate europene sau mondiale. În acest an a decis să revină în competiţiile internaţionale şi la prima apariţie a ocupat locul 1 la braţul stâng şi locul 2 la braţul drept, cat. + 80 kg, la un important concurs în Suedia pe 8 martie.

‘A fost unul dintre cele mai importante concursuri feminine din toate timpurile, cu campioane mondiale şi europene printre participante. N-am mai participat de ani la concursuri internaţionale, dar în această perioadă am continuat să mă antrenez, am muncit mult. Campioana mondială la categoria mea nu s-a clasat pe podium şi asta vorbeşte de la sine despre tăria concursului”, a declarat Mirela Pîrjol cu prilejul unei conferinţe de presă organizată de Asociaţia de skandenberg ”Braţ de Fier”.

Mirela Pîrjol şi-a propus în acest an clasarea pe podium la campionatele europene şi mondiale. Următoarea competiţie la care va participa Mirela este Campionatul Naţional de skandenberg, programat între 9 şi 12 aprilie la Rin Grand Hotel din Capitală.

Dragoş Corcoveanu, secretar general al asociaţiei, arbitru internaţional, aprecia că ediţia 2009 a campionatului naţional va stabili un record de participare. ”Pregătim cea mai mare competiţie de skandenberg din România. Dacă anul trecut au fost circa 150-200 concurenţi, în 2009 aşteptăm circa 3-400 sportivi. Vom face din aceste campionate naţionale, deschise oricărui doritor, o competiţie de nivel european, destinată juniorilor, seniorilor şi veteranilor”.

Ion Oncescu, care pe 8 martie a învins 116 concurenţi, are ca obiectiv în acest an cucerirea medalilor de aur la categoria 110 kg. Oncescu a câştigat titlurile mondial la braţul stîng şi cel drept în 2007 la categoria 90 kg, performanţă repetată în 2008 la cat. 100 kg, iar dacă va reuşi dubla şi la cat. 110 kg devine primul sportiv din lume care obţine titlurile mondiale la 3 categorii diferite. Pentru această provocare, Oncescu, care are în jur de 95 kg, va mai pune în plus doar 2-3 kg înainte de a lupta cu coloşii de la 110 kg.

Radu Georgescu, alias Radu Valahu pe care campionul mondial l-a învins într-o dispută televizată, a recunoscut supremaţia lui Ion Oncescu în skandenbergul mondial, dar l-a provocat la o nouă întrece, pe planul demonstraţiilor de forţ+ă pură, precum tragerea cu o frânghie a unui camion sau utilaj greu. Oncescu a acceptat provocarea şi cei doi vor stabili în curând detaliile noii întreceri.

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts