CE 2012 – O medalie pentru Romania!

Competiția s-a desfășurat în Gdansk (Polonia), în perioada 14-21 mai 2012. România a fost reprezentată de un lot de 10 sportivi și doi arbitri. Patru juniori, un veteran și cinci seniori au luptat pentru a duce steagul nostru pe podium: Lucuța Gheorghe (Oradea) la juniori -65 kg, Alexandru Nae (Mizil – PH) și Constantin Piticar (Frasin – SV) la juniori -80 kg, Alin Emanuel Sandu (Lehliu Gară – CL) la juniori +80 kg, Daniel Pătrașcu (Mizil – PH) la veterani 90 kg, Viorel Dobrin (Poiana Lacului – AG) la seniori -70 kg, Daniel Andronache (B) la seniori 80 kg, Lucian Tache (Fundeni – PH) la seniori 85 kg, Mihai Brezoi (Bicles – MH) la seniori 100 kg, Ioan Pușcașu (Făgăraș) la seniori +110 kg și arbitrii Mircea Simionescu-Simicel cu Tiberiu Mihalcea.

Juniorul Piticar a reușit cea mai bună performanta câștigând medalia de bronz la brațul drept. Foarte aproape de podium s-au aflat veteranul Daniel Pătrașcu (locul 4), juniorul Alin Sandu (5) și seniorul Viorel Dobrin (6).

Ioan Pușcașu s-a accidentat în primul meci, nereușind performanța la care cu toții ne așteptam. Nici Daniel Andronache nu s-a aflat într-o formă prea bună pierzând meciuri mai mult prin greșeli.

In clasamentele europene generale, Rusia conduce detașat fiind urmată de Ukraina și Turcia. Loturile lor au fost de asemenea impresionante numărând peste 100 concurenți. Cu toate că participarea a fost minora fața de cea a celorlalte țări, echipa României a reușit să obțină locul 18 din 26 în clasamentul general.

O prestație remarcabilă a avut-o și tânărul arbitru constănțean Tiberiu Mihalcea care a fost foarte aproape de obținerea râvnitului titlu de “cel mai bun arbitru”, titlu obținut în 2010 de titratul arbitru român Dragoș Corcoveanu care, din păcate, nu a putut fi prezent la acest campionat.

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts