Campionatele Mondiale 2009, Italia

Scandal la vârful WAF: Iron Oncescu, prea rapid pentru categoria grea!
Naţionala României a depus un protest oficial la Federaţia Internaţională după arbitrajele de care au avut parte Oncescu şi ai săi la Mondialele de Skandenberg, încheiate săptămâna trecută la Rosolina – Italia.

Cvadruplul campion mondial “Iron” Oncescu s-a întors dezamăgit din Italia. Chiar dacă naţionala României a crescut în rezultate ca echipă, Oncescu spune că putea să facă o mare performanţă. Oncescu s-a suparat pe arbitrii care n-au fost atenţi la meciurile lui. Lui “Iron” i s-a întâmplat să-şi pună adversarul fără ca acest lucru să fie observat şi de oficiali.

Iron Oncescu aşa de rapid – că a scăpat medalia printre degete

După ce doi ani a măturat tot în cale la categoriile de 90 şi 100 kg seniori, obţinând nu mai puţin de 4 titluri mondiale şi două europene, devenind unul dintre cei mai apreciaţi campioni mondiali din lume, Oncescu a concurat la 110 kilograme ca să devină primul practicant de skandenberg din istorie ce câştiga aur la ambele braţe, la 3 categorii diferite.

Tentativa marelui campion care, deşi cântăreşte sub 100 kg, a vrut să-şi măsoare forţele cu cei mai grei ca el, nu a fost încununată de succes de această dată. După ce timp de câteva meciuri arbitrii l-au pus să repete startul din cauza victoriilor prea rapide, considerate neregulamentare de ochiul nu prea vigilent al acestora, meciurile cu canadianul Wilson în prima zi şi cu ucraineanul Tokarev a doua zi au declanşat scandalul din arbitraj, soldat cu protestul oficial al delegaţiei României.

„Pe scurt, nu numai că lui Oncescu nu i s-a dat victoria, chiar a fost considerat invins pe motivul a două greşeli de cot, fapt ce la scos din medalii pe Iron, cu un singur meci înainte de finală”, a declarat Dragoş Corcoveanu, secretarul general al Asociaţiei Române de Skandenberg „Braţ de fier”.


6 români în Top 10 după Mondialele de Skandenberg 2009

Concursul a fost cel mai mare şi mai puternic campionat din istoria skandenbergului, cu peste 45 de ţări prezente la start şi peste 1.500 de sportivi şi oficiali implicaţi în întreceri. România s-a prezentat cu un lot de 14 sportivi şi 2 arbitri.

„Cu toată dificultatea întrecerilor, românii s-au descurcat bine, nu mai puţin de 6 sportivi reuşind să se claseze în top 10 mondial la finalul concursului: „Iron” Ion Oncescu la categoria 110 kg, „Glonţul” Andrei Chipreanov din Rădăuţi la 75 kg, „Ursu” Ioan Puşcasu din Făgăraş la +110 kg, „Chinezu” Vasile Manole din Bucureşti la 80 kg, „Expertu” Florin Rizea din Piteşti la 60 kg şi Adrian Laurus din Suceava la juniori +80 kg”, a completat Dragoş Corcoveanu.


Record pentru Cartea Recordurilor

Cu toate acestea, Oncescu este situat în rankingurile anuale mondiale pe primul loc la categoriile de 90 şi 100 kg şi pe locul 6 la categoria 110 kg, fiind singurul sportiv din lume care este clasat în toate aceste categorii de greutate.

Rămâne de văzut dacă anul viitor, în 2010, la europenele din Moscova – Rusia şi la mondialele ce vor avea loc în Las Vegas – USA, Oncescu va demonstra că este cel mai bun şi la categoria grea. “Şi la anul tot la 110 kg mă duc, provocarea e să faci ceva nou, nu să-ţi repeţi o reuşită mai veche”, a spus Oncescu.

video


By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts