Armfight Vendetta Ion Iron Oncescu vs Artur Glowinski: 4-2 si Iron se califica la Las Vegas!

Luni 04.05.2009, a avut loc la Bucuresti primul meci de skandenberg profesionist gazduit de Romania sub egida Armfight Vendetta PAL (Professional Armwrestling League – Liga Profesionista de Skandenberg).

Meciul s-a desfasurat in cadrul categoriei +95 kg, bratul stang, in sistemul cel mai bun din 6 runde. S-au intalnit romanul Ion Iron Oncescu si de Artur Glowa Glowinski din Polonia.

A fost o intalnire foarte spectaculoasa, castigata in final cu 4-2 de Oncescu. Experienta polonezului si-a spus cuvantul, el fiind foarte aproape de a furniza o mare supriza. Glowinski a inceput in forta si s-a impus in runda 1, in urma a doua cartonase galbene primite de adversar. Oncescu a reclamat calitatea mesei de concurs, padul de cot sarind de 2 ori de la locul lui. 0-1.
Rundele 2 si 3 au revenit lui Oncescu, dupa meciuri teribile, care au durat zeci de secunde. 2-1.
Runda 4. Desi nervos dupa un start fals acordat de arbitri, polonezul, care de furie a mancat la propriu cartonasul alb primit, a explodat la secunda si a egalat situatia. 2-2.
In runda 5 lucrurile pareau sa se complice dupa ce Iron Oncescu a vazut cartonasul galben, insa, parca trezit dintr-un vis, el a revenit si a castigat. 3-2.
Runda 6, decisiva, i-a revenit tot romanului, in fata unui Glowa obosit si transpirat. 4-2 si victorie pentru Romania.
Iron Oncescu a parut marcat de meci, dupa terminarea partidei zeci de secunde nefiind in stare nici macar sa vorbeasca.
Artur Glowinski, multiplu campion al Poloniei, renumit pentru duritatea sa la masa de concurs, a declarat cu fair-play ca Ion a fost mai bine pregatit, dar si ca ii pare rau ca a pierdut si ca poate si tehnica folosita l-a tradat, fiindca a obosit prea devreme.
Ion Oncescu a spus in final ca este o mare realizare calificarea in Vendetta de la Las Vegas, unde pe 19.06.2009 va lupta in acelasi sistem PAL cu Michael Todd, 116 kg, campion de categorie grea al USA.
Meciul de la Bucuresti a fost transmis live la TV SPORT.RO si pe site-ul sport.ro

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts