Cupa Verii 2011

Iata ca a venit momentul mult asteptat pentru un nou concurs de skandenberg in anotimpul calduros. Grand Arena Berceni in colaborare cu Carrefour Berceni si Asociatia Romåna de Skandenberg „Brat de Fier“ s-au reunit pentru organizarea Cupei Verii la skandenberg in data de 27 august, la Grand Arena Berceni.

S-a inregistrat o participare numeroasa, 172 de armwrestleri s-au inscris la cele 9 categorii din concurs. Ca de obicei, sistemul de concurs a fost cel de dubla eliminare.

La categoria senioarelor, s-a impus, fara drept de apel, campioana mondiala, Mirela Pirjol. De fapt, podiumul a fost „in familie“, pe locurile urmatoare venind Simona si Dina Pirjol.

A urmat categoria veteranilor. Surprinzator, multimplul campion national, Dragos Mecu, nu a fost intr-o forma prea buna, ocupånd abia locul 4. Cei de pe podium au fost de valori apropiate, in finala s-a impus Augustin Mantog.

La juniori -75 kg, s-au inscris 28 de sportivi. S-a impus actualul campion national de la 70 kg, Petru Frunza. El l-a intålnit in finala pe Razvan Ionutas din Sisesti, Maramures.

La juniori + 75 kg, batalia s-a dat pentru locul 2, pentru ca locul intåi era aproape asigurat prin prezenta la inscrieri a campionului european de juniori, Adrian Laurus. Locul secund a fost ocupat de Stefan Floroaica, un sportiv foarte talentat, iar locul 3 de Cristian Plopeanu din Caracal.

Categoriile seniorilor au debutat cu cea de 70 kg, unde s-au inscris 28 de sportivi. Intr-o finala demna de un campionat national, s-au intålnit campionii Daniel „The Professor“ Chivu si Viorel Dobrin. S-a impus cel din urma, dar nu foarte usor.

Cea mai numeroasa categorie din tot concursul a fost a seniorilor -80 kg. Doi sportivi foarte buni, care au tinut regim drastic pentru acest concurs, s-au regasit si pe podium: Edmond Cristescu, locul 3 si Daniel „Instalatoru“ Andronache, locul 1. Daniel l-a intålnit in finala pe Marian Rotaru, un sportiv tånar, in plina ascensiune.

La categoria 90 kg, s-a impus foarte clar maramureseanul Stefan Tamas. Surprinzatoare a fost cåstigarea meciului din semifinale dintre Vasile „Chinezu“ Manole impotriva lui Mihai Brezoi, actualul campion national de la 90 kg, bratul drept.

Finala categoriei 100 kg, a fost o reeditare a celei de la nationale de la 110 kg. Din nou, Olimpiu Fat a cåstigat in fata lui Ovidiu Iacob.

Ultima categorie, +100 kg, nu a fost nici ea lipsita de surprize. In fata multiplului campion Danut „Uriasul“ Borbil, ocupantul locului 3, s-a „strecurat“ Bogdan „Baros“ Guta. Categoria a fost cåstigata de bucuresteanul Sabin Badulescu.

Arbitrii competitiei au fost: Mircea Simionescu-Simicel, Victor Barbu, Mircea Pirjol, Tiberiu Mihalcea si Deniz Ibram iar secretariatul a fost asigurat de Florin Lazar si Ramona Niculae.

Vezi aici aproape 200 de poze.
Vezi video aici.

senioare
1. Mirela Pirjol – Bucuresti
2. Simona Pirjol – Bucuresti
3. Dina Pirjol – Bucuresti

veterani
1. Augustin Mantog – Insuratei (GJ)
2. Daniel Patrascu – Mizil (Ph)
3. Cornel Novitchi – Breaza (Ph)

juniori -75 kg
1. Petru Frunza – Nicolae Balcescu (CT)
2. Razvan Ionutas – Sisesti (Mm)
3. Gheorghita Vaidos – Subcetate (Hr)

juniori +75 kg
1. Adrian Laurus – Milisauti (Sv)
2. Stefan Floroaica – Pitesti (Ag)
3. Cristian Plopeanu – Caracal (Ot)

seniori -70 kg
1. Viorel Dobrin – Poiana Lacului (Ag)
2. Daniel Chivu – Pitesti (Ag)
3. Traian Vornicu – Bucuresti

seniori -80 kg
1. Daniel Andronache – Galati
2. Marian Rotaru – Bucuresti
3. Edmond Cristescu – Bucuresti

seniori -90 kg
1. Stefan Tamas – Sisesti (Mm)
2. Vasile Manole – Bucuresti
3. Mihai Brezoi – Strehaia (Mh)

seniori -100 kg
1. Olimpiu Fat – Sisesti (Mm)
2. Ovidiu Iacob – Piatra Neamt
3. Adrian Laurus – Milisauti (Sv)

seniori +100 kg
1. Sabin Badulescu – Bucuresti
2. Bogdan Guta – Bucuresti
3. Danut Borbil – Ludus (Ms)

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts