Cupa Sport Magic, editia a II-a, Făgăras 2005

Pasionatii acestui sport s-au întâlnit pe 20 august 2005 în frumoasa localitate Făgăras, pentru a lua parte la a II-a editie a concursului international de skandenberg Cupa Sport Magic. Evenimentul a fost încadrat în suita manifestărilor dedicate Zilelor Ţării Făgărasului. La organizarea deosebită si-au adus contributia Asociatia Română de Skandenberg Brat de Fier (presedinte Cristian Dulgheru) si Clubul Sportiv Sport Magic Făgăras, reprezentat de d-nii Cornel Delcea si Costel Marin.
Anul acesta concursul a câstigat în spectaculozitate prin prisma faptului că am avut concurenti foarte bine pregătiti tehnic, de asemenea introducerea unei categorii suplimentare de greutate s-a dovedit o idee inspirată. Sistemul de desfăsurare a fost dublă eliminare, iar în toate categoriile meciurile disputate au fost cu bratul drept.

Iată care au fost primii clasati si evolutia lor:

Seniori 70 kg

1. Hristo Delidjakov (Bulgaria)

2. Daniel Chivu (Pitesti)

3. Andrei Chipreanov (Rădăuti)

Au participat cei mai valorosi concurenti de această greutate. A fost asteptat de multi duelul între campionul concursurilor trecute Mihai Comănescu din Bucuresti si campionul Bulgariei Hristo Delidjakov. Dar cum socoteala de acasă nu se potriveste cu cea din târg, Comănescu s-a clasat de abia pe pozitia a 5-a. S-a impus autoritar Hristo Delidjakov, secondat de Daniel Chivu, cel mai bun dintre români si un finalist de acum constant. Tânărul Andrei Chipreanov a produs o frumoasă surpriză prin ocuparea locului 3.

Seniori 80 kg

1. Stefan Tămas (Sisesti – Baia-Mare)

2. Bogdan Ghită (Pitesti)

3. Lehel Bardoczi (Baraolt)

În formă foarte bună, Stefan Tămas, la numai 17 ani, s-a impus autoritar la această categorie. Faptul că este antrenat de Olimpiu Făt fără îndoială că este un element decisiv în ecuatia succesului său. Ocupantul pozitiei secunde, Bogdan Ghită, s-a luptat cu bronzul Lehel Bardoczi pentru un loc cât mai sus în clasament.

Seniori 90 kg
1. Stoyan Golemanov (Bulgaria)
2. Sabin Bădulescu (Bucuresti)
3. Bogdan Marin (Bucuresti)

Campionul european si mondial Stoyan Golemanov, câstigător absolut al editiei de anul trecut, s-a impus lejer în categoria sa. Sabin Bădulescu a produs o surpriză clasându-se pe 2 înaintea experimentatului Bogdan Marin, mai slab concentrat în momentul semifinalei.

Seniori 100 kg
1. Ion Oncescu (Bucuresti)
2. Alexandru Marin (Bucuresti)
3. Cătălin Pâslariu (Suceava)

Ion Oncescu si-a adjudecat ca întotdeauna prima pozitie în categoria sa. Secondantul său a fost de această dată Alexandru Marin, podiumul încheindu-se cu Cătălin Pâslariu, care l-a devansat prin jocul rezultatelor pe mult mai cunoscutul Cristinel Gîju din Pitesti.

Seniori +100 kg
1. Ioan Puscasu (Făgăras)
2. Petru Cenusă (Suceava)
3. Raul Bidiu (Hundedoara)

Favoritul gazdelor Ioan Puscasu n-a avut probleme în categoria grea. Argintul a revenit lui Petru Cenusă care a confirmat evolutia bună de la Brăila, iar Raul Bidiu s-a clasat pe locul 3.

Open seniori
1. Ion Oncescu (Bucuresti)
2. Stoyan Golemanov (Bulgaria)
3. Alexandru Marin (Bucuresti)
4. Ioan Puscasu (Făgăras)
5. Petru Cenusă (Suceava)
6. Hristo Delidjakov (Bulgaria)

La open au participat primii 2 clasati din fiecare categorie de greutate. Vice-campionul european Ion Oncescu l-a întrecut clar pe campionul mondial Stoyan Golemanov! El si-a luat astfel revansa pentru înfrângerea de la editia de anul trecut a concursului. Alexandru Marin a prins podiumul, din păcate foaia de concurs nu ne-a oferit si un meci între el si Ioan Puscasu.

Arbitrii acestui concurs au fost Dragos Corcoveanu, Hristo Delidjakov, Mircea Pîrjol si Mihai Serban, nivelul arbitrajului ridicându-se la un nivel bun, care nu a produs prea multe proteste din partea concurentilor.

Echipa tehnică : Alexandru Bolborici, Cristian Corcoveanu si alti localnici cărora le multumim pentru ajutor.

Alături de sponsorii CS Sport Magic Făgăras, Redis Nutritie si Restaurant Casa Select Bucuresti, la reusita competitiei si-au mai adus aportul numerosi sponsori locali.

Dragos Corcoveanu

 

Dragos Corcoveanu

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts