Cupa Litoralului, ed. a II-a, Mamaia 2009

Editia a doua a concursului s-a bucurat de o prezentă numeroasă, 61 de sportivi. Fată de editia anterioară, au fost introduse categoriile de juniori si senioare, cât si openul la bratul stâng pentru seniori. Organizatorul principal a fost dl Serban Liusnea în colaborare cu Asociatia Română de Skandenberg „Brat de Fier”. Arbitrajul a fost asigurat de Dragos Corcoveanu si Victor Barbu, iar secretariatul de Mircea Simionescu.

La categoria juniorilor, câstigător clar, fără nici un meci pierdut, a fost Adrian Laurus din Milisăuti (Suceava). Practic a fost de neclintit la masa de concurs. Campionul national de la +75 kg, Albert Matei, a trebuit să se multumească cu locul secund, iar Ionut Dinu, aflat în progres evident, a completat podiumul.

La categoria senioarelor, doar 4 sportive. Familia Pîrjol, reprezentată la acest concurs de Mirela si Simona, a ocupat primele două locuri, iar Gabriela Gherghe, o sportivă care nu a ratat niciun concurs în acest an, a luat locul 3.

La categoria seniorilor până în 90 de kg, cea mai numeroasă din concurs cu 26 de sportivi înscrisi, au fost meciuri explozive, cu multe orgolii, mai ales că s-au întâlnit 4 campioni nationali. Câstigătorul absolut de la Cupa Coral Plaza Tulcea, de acum 2 luni, Andrei Kopandi, nu a fost într-o formă prea bună, probabil fiind accidentat nu a tras la capacitatea maximă, ocupând în final locul 4. Vasile „Chinezu” Manole a urcat în clasament de la meci la meci, dar s-a lovit de dou㠄stânci”: Adrian „Minerul” Pâslariu si Stefan „Pitbulul” Tămas. In finala categoriei, dintre Adrian si Stefan, „Minerul” nu a mai tras, recunoscând valoarea mai bună a adversarului său.
Printre greii categoriei seniorilor de peste 90 kg de la bratul drept s-a intercalat si un sportiv mult mai usor care a fost surpriza concursului: Denis Ionescu. Si-a învins rapid toti adversarii până la campionul national si absolut al editiei precedente, Olimpiu Făt.

Datorită orei târzii la care s-a ajuns, categoriile de open s-au desfăsurat în sistem simplă eliminare, atât la bratul stâng si drept s-a impus Olimpiu „Paco” Făt din Sisesti (Maramures).

Atmosfera destinsă, locul desfăsurării concursului, foarte aproape de plajă, cât si momentele dintre categorii, în care s-au făcut diferite meciuri demonstrative cu cei din public, au contribuit la reusita acestei editii a Cupei Litoralului.

Rezultate:

juniori – 16 sportivi
1. Adrian Laurus – Milisauti, Sv
2. Albert Matei – Bucuresti
3. Ionut Dinu – Bucuresti
4. Andrei Boncea – Bistra Alba
5. Florin Rotaru – Bucuresti
6. Alexandru Nicoara – Sohodol Alba

senioare
1. Mirela Pirjol – Bucuresti
2. Simona Pirjol – Bucuresti
3. Gabriela Gherghe – Bucuresti
4. Liliana Buica – Bucuresti

seniori 90 kg – 29 sportivi
1. Stefan Tamas – Sisesti, MM
2. Adrian Paslariu – Suceava
3. Vasile Manole – Bucuresti
4. Andrei Kopandi – Bucuresti
5. Marian Dufar – Dobrogostea, Ag
6. Mihai Bunduc – Constanta

seniori +90 kg – 12 sportivi
1. Olimpiu Fat – Sisesti, MM
2. Denis Ionescu – Constanta
3. Alin Cuemjiev – Bucuresti
4. Bogdan Guta – Bucuresti
5. Andrei Manta – Rm. Valcea
6. Petru Tanasa – Iasi

seniori open dreapta – Olimpiu Fat

seniori open stanga – Olimpiu Fat

Video gasiti aici

 

By Bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts