Campionatul Mondial de skandenberg 2016

Cea de-a 38-a editie, desfasurata in Blagoevgrad, Bulgaria, a adunat la startul ei peste 1200 de participanti din 52 de tari, stabilind astfel un nou record de participare.

A fost primul Campionat Mondial desfasurat pe parcursul a 6 zile, primele doua zile fiind rezervate juniorilor, urmatoarele doua veteranilor si persoanelor cu dizabilitati iar ultimele doua seniorilor.

Romania a obtinut la acest campionat 5 medalii. Mai intai a venit argintul la categoria junior boys 75 kg, bratul drept, obtinut de Cristi Migit, in aceeasi categorie Alin Tudor obtinand medalia de bronz. Apoi au venit 3 medalii la categoria Disabled Sitting men, aur la bratul drept si argint la bratul stang prin Vasile Scurtu la 65 kg si un bronz la 75 kg, bratul stang prin Aleodor Tudorache.

|n cadrul congresului anual gazduit de catre Federatia Mondiala de Skandenberg WAF, Mircea Simionescu-Simicel, actualul secretar general al federatiei mondiale a fost votat in unanimitate de catre tarile membre, obtinand un nou mandat de 4 ani. De asemenea, s-a decis ca in 2020 Campionatul Mondial sa aiba loc in Romania, dupa succesul avut prin organizarea Campionatului European din acest an la Bucuresti. De mentionat este ca Romania a fost reprezentata de 5 arbitri la acest mondial: subsemnatul, Victor Barbu, Dragos Corcoveanu, Tiberiu Mihalcea si Deniz Ibram. Primii 3 au obtinut gradul de arbitri  master, cel mai inalt grad din skandenbergul mondial. Pentru al doilea an la rand Romania a fost tara care a avut cei mai multi arbitri, toti 5 avand dreptul de a arbitra in toate zilele de competitie. Anul viitor Campionatul Mondial va avea loc in Ungaria, tara care a demonstrat de fiecare data ca poate asigura cele mai bune conditii de organizare pentru un eveniment de asemenea anvergura.

Eduard Dimiean
244-ska3 244-ska2 244-ska1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[poze ziua 2][poze ziua 3][poze ziua 4][poze ziua 5][poze ziua 6]

 

By bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts