Campionatul European de Skandenberg 2015, 1-7 Iunie Sofia, Bulgaria

A 25-a editie a Campionatului European de Skandenberg a aliniat la startul ei un numar record de 793 de concurenti, dintre care 28 au fost romani.
A fost probabil cel mai disputat campionat european pana in prezent, nivelul de pregatire al sportivilor fiind unul extrem de ridicat. Sportivii nostri nu au dezamagit, cei care au ratat podiumul fiind foarte aproape de el. Am avut bineinteles si medaliati cu aur, argint si bronz, fiecare din ei reusind meciuri spectaculaose rasplatite prin medalii si prezenta pe podium.
Titlul european a fost obtinut de catre maestrul Mircea Carloganu la categoria Senior Grand Master 100 kg bratul drept dupa ce cu o zi inainte, sportivul roman obtinuse medalia de argint la aceeasi categorie insa la bratul stang.
Radu Georgescu “Valahu” a obtinut dupa grele batalii medalia de bronz la categoria Master Men +100 kg bratul stang, o performanta demna de toata lauda pentru unul din cei mai vechi sportivi de skandenberg din Romania.
Viorel Dobrin a avut parte de o categorie infernala unde cele mai titrate nume din skandenbergul mondial si-au facut simtita prezenta, Viorel si-a acontat medalia de bronz la categoria Seniors Men 75 kg bratul stang, totodata el reusind si cea mai buna clasare din cadrul lotului national de seniori prezent la Sofia. Dragos Mecu, a urcat pe ultima treapta a podiumului fiind medaliat cu bronz la categoria Grand Master Men 90 kg bratul drept, performanta realizata si de catre sportivul Dinu Dobrean medaliat cu bronz insa la categoria Master Men 90 kg bratul stang.
In categoriile de juniori si tineret Romania a fost reprezentata cu succes de catre trei sportivi: Cristi Migit medaliat cu argint la categoria Juniori 18, 70 kg baieti bratul drept, Claudiu Diaconescu medaliat cu argint la categoria Juniori 18, 55 kg baieti bratul stang si Andreas Safta la categoria de varsta Tineret 21, baieti 80 kg bratul drept medaliat cu bronz.
Pe linie de arbitraj Romania a fost prezenta cu un numar record de arbitrii 6 la numar. Eduard Dimiean, Victor Barbu, Dragos Corcoveanu, Tiberiu Mihalcea, Vlad Andrei si Deniz Ibram au facut parte in toate cele 5 zile de concurs din brigada europeana de arbitri care a oficiat la acest campionat european. Victor Barbu a fost votat cel mai bun arbitru al competitiei devenind al 3-lea roman care obtine acest titlu dupa Dragos Corcoveanu in 2010 si Tiberiu Mihalcea in 2014. Romania este singura tara care a reusit tripla acestui trofeu din arbitraj.
La nivel de organizare romanii au fost prezenti prin Mircea Simionescu- Simicel secretarul general al federatiei europene si mondiale, Florin Lazar director of scoring federatia mondiala, asistati de Ana-Maria Lazar si Dorin Costache.
Lotul national a reprezentat cu cinste Romania la acest campionat european dovedind ca drapelul national va continua sa se afle pe podium mult timp de acum inainte.

Eduard Dimiean
Head Referee, Romania

Radu Valahu
Radu Valahu
11407072_1005148939525428_4799713660905268672_n
Cristi Migit
Viorel Dobrin
Viorel Dobrin
11351163_1004448759595446_9086462004843434727_n
Claudiu Diaconescu
Dragos Mecu
Dinu Drobean
Dinu Drobean
Mircea Carloganu
Mircea Carloganu
Andreas Safta
Andreas Safta

 

By bolbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts